Historiske vikingromaner – serie

Nå kan du kjøpe alle tre bøkene i serien om vikingen Torgils Leifson, sønn av Leif Eirikson,  samlet og signert av forfatter, til en god pris.

I 2013 debuterte Rosenfeld som forfatter med boken «MEROVINGERNES SKATT», der arkeologen Torkjel og stipendiaten Helen graver ut en gammel vikingbåt i den legendariske russiske oldtidsbyen Holmgard ved Novgorod. Dette er begynnelsen på en nervepirrende skattejakt som fører oss tusen år tilbake til vikingtiden.

Hovedpersonen Torkjel har merkelige drømmer og synes å ane hendelser fra en fjern fortid som resulterer i store arkeologiske funn. Arkeologene ledes gjennom en labyrint av funn og koder fra Grønland over til Canada som til slutt gir resultater.

«VESTERHAVSVIKINGER – hvis tiden gikk baklengs» ble utgitt i 2014, der Torkjel blir utsatt for en ulykke og ligger i koma, der hele historien utspiller seg. Torkjel er plutselig tilbake tusen år i tid og opplever det som egentlig skjedde, gjennom den 13 år gamle Torgils som bor på Suderøyene.

Torgils vil besøke sin far, Leif Eirikson på Grønland, men blir røvet av vikinger og blir etter hvert en av dem. En rekke eventyr fører Torgils og vennene hans til Normandie der han blir kjent med en mystisk munk fra Syria. Denne munken har et underlig ærend: Han vil utdanne franske munker som krigere for å beskytte pilegrimer i det hellige land. Den mystiske munken blir læremester for Torgils og vennene hans og det viser seg at han ikke har vært munk i hele sitt liv. Han betror Torgils en stor hemmelighet……

Vi er kommet til året 1014, i «UNDER LEIDARSTJERNENS SKINN», Torgils, sønnen til Leif Eirikson ble røvet av vikinger og har etter hvert funnet seg til rette hos dem. Vikingene har tilbrakt vinteren i Rudaborg (Rouen) og Torgils og vennene hans har fått opplæring i hoffet hos Jarlen.

nettshop-leidar2

Vikingene har sluttet med vikingtoktene og vil fare på kjøpeferd til vesterhavsøyene og Grønland i stedet.og det er urolige tider i Europa, Svein Tjugeskjegg er død og kong Adalråd av England vil ta tilbake landet sitt med hjelp fra Olav Digre. Torgils og vennene hans velger å reise på handelsferd mot nord i stedet for å bli med Olav Digre til England som leiesoldater. Ferden mot nord er lang og full av farer. De kommer ut for uvær og driver i land i Vinland der de møter kjentfolk. Omsider kommer de til Grønland der Torgils endelig møter sin far, Leif Eirikson og sin farfar, Eirik Raude. Men ikke alt er rosenrødt på Grønland og nye eventyr venter der.

Rosenfeld forklarer:

Denne fortellingen bygger på det vi vet om Grønland fra Grønlendingesagaen og Eirik Raudes saga, to sagaer som ble skrevet ned på Island en gang på 1200-tallet.

Eirik Raude og hans kone Tjodhild er kjente historiske personer, Eirik Raude var han som oppdaget det store landet vest for Island og gav det navnet ‘Grønland’. I følge Eirik raudes saga var det i år 985 at koloniseringen av Grønland fant sted. Det er også historisk korrekt at Leif Eirikson, yngste sønnen til Eirik og Tjodhild godkjente Torgils som sin sønn. I en av de islandske sagaene, Fostbrødresagaen, møter vi Torkjel, som har overtatt etter Leif Eirikson. Det var ca. i år 1025. Det er åpenbart slik at sogeskriveren har blandet sammen navnene Torgils og Torkjel, som uttales nesten likt på norrønt. Jeg lar Tjodhild misforstå navnet Torgils, slik at det blir Torkjel. I Fostbrødresagaen nevnes også at Torkjel beskyttet Gamle og Grima som bodde innerst i Eiriksfjordbotnen på gården Gamli, og vi skjønner nå hvorfor.

Bokpakken er tilgjengelig fra oktober 2015. 

linje

«MEROVINGERNES SKATT» – Bok 1

Utgitt:  Desember 2013 av Publica Forlag

Kategori: Historisk roman

ISBN: 9788282513227

Språk: Bokmål

Format: Hardcover (innbundet stiv perm), sort/hvit – 437 sider

linje

«VESTERHAVSVIKINGER – hvis tiden gikk baklengs» – Bok 2

Utgitt:  September 2014 av Forlaget 1stwavebooks

Kategori: Historisk roman

ISBN: 978-82-93263-08-01

Språk: Bokmål

Format: Hardcover (innbundet stiv perm), sort/hvitt – 436 sider

linje

«UNDER LEIDARSTJERNENS SKINN» – Bok 3

Utgitt:  oktober 2015 av Forlaget 1stwavebooks

Kategori: Historisk roman

ISBN: 978-82-93263-10-4

Språk: Bokmål

Format: Hardcover (innbundet stiv perm), sort/hvitt – 401 sider
Pris kr. 899, inkludert porto.

Bøkene vil bli sendt samlet direkte fra forfatter, signert.

linje

1 comment for “Historiske vikingromaner – serie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *