Under leidarstjernens skinn

Under leidarstjernenes skinn

Hans J. Rosenfeld er født i 1945 og bor på Ås i Akershus, der han studerte ved Universitetet for miljø- og biovitenskap. I hele sitt voksne liv har han vært forsker og tok doktorgraden innen fagområdet mat- og plantevitenskap. Etter å ha publisert utallige vitenskapelige arbeider våknet interessen for å skrive romaner.

I 2013 debuterte Rosenfeld som forfatter med boken «MEROVINGERNES SKATTt«, der arkeologen Torkjel og stipendiaten Helen graver ut en gammel vikingbåt i den legendariske russiske oldtidsbyen Holmgard ved Novgorod. Dette er begynnelsen på en nervepirrende skattejakt som fører oss tusen år tilbake til vikingtiden.

Hovedpersonen Torkjel har merkelige drømmer og synes å ane hendelser fra en fjern fortid som resulterer i store arkeologiske funn. Arkeologene ledes gjennom en labyrint av funn og koder fra Grønland over til Canada som til slutt gir resultater.

Bokpakke med alle 3 bøkene kan bestilles direkte hos forfatter.

Bok 1(selges kun hos forfatter) Bok 2

«VESTERHAVSVIKINGER – hvis tiden gikk baklengs» ble utgitt i 2014, der Torkjel blir utsatt for en ulykke og ligger i koma, der hele historien utspiller seg. Torkjel er plutselig tilbake tusen år i tid og opplever det som egentlig skjedde, gjennom den 13 år gamle Torgils som bor på Suderøyene.

Torgils vil besøke sin far, Leif Eirikson på Grønland, men blir røvet av vikinger og blir etter hvert en av dem. En rekke eventyr fører Torgils og vennene hans til Normandie der han blir kjent med en mystisk munk fra Syria. Denne munken har et underlig ærend: Han vil utdanne franske munker som krigere for å beskytte pilegrimer i det hellige land. Den mystiske munken blir læremester for Torgils og vennene hans og det viser seg at han ikke har vært munk i hele sitt liv. Han betror Torgils en stor hemmelighet……

Vi er kommet til året 1014, i “UNDER LEIDARSTJERNENS SKINN”, Torgils, sønnen til Leif Eirikson ble røvet av vikinger og har etter hvert funnet seg til rette hos dem. Vikingene har tilbrakt vinteren i Rudaborg (Rouen) og Torgils og vennene hans har fått opplæring i hoffet hos Jarlen.

Vikingene har sluttet med vikingtoktene og vil fare på kjøpeferd til vesterhavsøyene og Grønland i stedet.og det er urolige tider i Europa, Svein Tjugeskjegg er død og kong Adalråd av England vil ta tilbake landet sitt med hjelp fra Olav Digre. Torgils og vennene hans velger å reise på handelsferd mot nord i stedet for å bli med Olav Digre til England som leiesoldater. Ferden mot nord er lang og full av farer. De kommer ut for uvær og driver i land i Vinland der de møter kjentfolk. Omsider kommer de til Grønland der Torgils endelig møter sin far, Leif Eirikson og sin farfar, Erik Raude. Men ikke alt er rosenrødt på Grønland og nye eventyr venter der.

Utdrag fra kapitel : Mareritt

«Jeg sitter i en båt, jeg vet det er færingen på Sudrøyene, den som hadde et halvt rom midt i og som etter hvert slapp inn en del vann gjennom sprukne bord. Jeg prøver å huske hvor mange bord det er i den, men greier det ikke. Jeg sitter midt i båten og ror, jeg ser mot akterstavnen, men ser ingenting i den retningen jeg ror. Jeg prøver å snu meg, men greier det ikke ordentlig, jeg er stiv og støl i ryggen. Det regner så det holder, vannet bare fosser ned fra himmelen og båten fyller seg med vann. Det er umulig å se noen ting. Men likevel ror jeg videre. Jeg bare må. På den ene siden er det en bratt fjellvegg og på den andre siden et bunnløst svelg, Ginnungagap, og vinden blåser meg hele tiden mot gapet. Det går som det må gå: Jeg bare forsvinner i det bunnløse svelget, kjenner det ekle suget – ikke i magen, men i hele kroppen.

Jeg tror jeg våkner når jeg treffer bunnen med et smell, jeg er lettet at det er over, men det er ikke over, for i skyggene venter daudingene på meg, og det er mye verre enn sammenstøtet med havbunnen. Daudingene er sterke, de har makt og vil ha tak i meg. Jeg forsøker å våkne raskest mulig og jeg tror jeg greier det, men jeg må ikke sovne igjen. Jeg er iskald av skrekk, har frysninger og ligger helt stille, må for all del ikke sovne igjen. Det var smellet som vekket meg, dette høye, skjærende, heslige smellet, da jeg nådde bunnen av svelget. Det smalt så fryktelig, helt ufattelig forferdelig redselsfullt.»

Rosenfeld forklarer:

Denne fortellingen bygger på det vi vet om Grønland fra Grønlendingesagaen og Eirik Raudes saga, to sagaer som ble skrevet ned på Island en gang på 1200-tallet.

Eirik Raude og hans kone Tjodhild er kjente historiske personer, Eirik Raude var han som oppdaget det store landet vest for Island og gav det navnet ‘Grønland’. I følge Eirik raudes saga var det i år 985 at koloniseringen av Grønland fant sted. Det er også historisk korrekt at Leif Eirikson, yngste sønnen til Eirik og Tjodhild godkjente Torgils som sin sønn. I en av de islandske sagaene, Fostbrødresagaen, møter vi Torkjel, som har overtatt etter Leif Eirikson. Det var ca. i år 1025. Det er åpenbart slik at sogeskriveren har blandet sammen navnene Torgils og Torkjel, som uttales nesten likt på norrønt. Jeg lar Tjodhild misforstå navnet Torgils, slik at det blir Torkjel. I Fostbrødresagaen nevnes også at Torkjel beskyttet Gamle og Grima som bodde innerst i Eiriksfjordbotnen på gården Gamli, og vi skjønner nå hvorfor.

BOK

Utgitt:  Oktober 2015

Kategori: Historisk roman – 402 sider

ISBN: 978-82-93263-10-4

Språk: Bokmål
Pris kr. 349,- inkludert porto

Bokbestillinger blir sendt deg direkte fra trykkeriet vårt i USA. Det vil normalt ta 2-3 uker innen bestillingen er deg i hende.

Du kan også bestille boken direkte fra forfatter til samme pris, inkludert forfatters signatur.

EBOK – Elektronisk utgave

ISBN: 978-82-93263-11-1

Format: Nedlastbar PDF-fil- 402 sider
Pris kr. 130

Så snart vi har ekspedert din bestilling, vil du motta eboken i epost.

Du kan også kontakte forfatteren direkte for bestilling:

Kontakt: Facebook

Kontakt: Epost