Vesterhavsvikinger

Vesterhavsvikinger – hvis tiden gikk baklengs

Hans J. Rosenfeld er født i 1945 og bor på Ås i Akershus, der han studerte ved Universitetet for miljø- og biovitenskap. I hele sitt voksne liv har han vært forsker og tok doktorgraden innen fagområdet mat- og plantevitenskap. Etter å ha publisert utallige vitenskapelige arbeider våknet interessen for å skrive romaner

Forfatter Hans J. Rosenfeld

Rosenfeld gir seg lett og ledig i kast med historisk autentiske personligheter han vever inn i historiene med utgangspunkt i vikingtiden, en nisje mange har interesse for og glede av.

I fjor debuterte Rosenfeld som forfatter med boken «Merovingernes Skatt«, der arkeologen Torkjel og stipendiaten Helen graver ut en gammel vikingbåt i den legendariske russiske oldtidsbyen Holmgard ved Novgorod. Dette er begynnelsen på en nervepirrende skattejakt som fører oss tusen år tilbake i tiden.

Hovedpersonen Torkjel har merkelige drømmer og synes å ane hendelser fra en fjern fortid som resulterer i store arkeologiske funn. Arkeologene ledes gjennom en labyrint av funn og koder fra Grønland over til Canada som til slutt gir resultater.

«Vesterhavsvikinger – hvis tiden gikk baklengs» er bok 2 i en triologi, og oppfølgeren til «Merovingernes Skatt«, der Torkjel blir utsatt for en ulykke og ligger i koma, der hele historien utspiller seg. Torkjel er plutselig tilbake tusen år i tid og opplever det som egentlig skjedde, gjennom den 13 år gamle Torgils som bor på Suderøyene.

Torgils vil besøke sin far, Leif Eirikson på Grønland, men blir røvet av vikinger og blir etter hvert en av dem. En rekke eventyr fører Torgils og vennene hans til Normandie der han blir kjent med en mystisk munk fra Syria. Denne munken har et underlig ærend: Han vil utdanne franske munker som krigere for å beskytte pilegrimer i det hellige land. Den mystiske munken blir læremester for Torgils og vennene hans og det viser seg at han ikke har vært munk i hele sitt liv. Han betror Torgils en stor hemmelighet……

Omtale av boken:

Dette er en spennende historisk roman. Det er en veldig historisk riktig roman og siden forfatteren blander inn litt gammelt norrønt i språket når han skriver virker det enda mer autentisk. Historien handler om en ung gutt Torgils som blir røvet av vikinger og om hvordan livet hans blir når han farer rundt med vikingene, og etter hvert blir en av dem. En fin måte å lære om vikingenes liv og væremåte, som er veldig godt beskrevet. Her er det alt som kreves av en god bok, spennende handling, interessante personer, action, kjærlighet og en fascinerende historie. Jeg har lyst til å lese mer om Torgils og vennene og hva de opplever videre på ferden sin.

Linda Sætveit

Utdrag fra Ås avis: «Til forskjell fra den første romanen, tar denne oss med rett inn i vikingtida, og vi får med oss ett år av gutten Torgils liv, fra han er tretten til han fyller fjorten år.

Dette blir et begivenhetsrikt år for den unge gutten, som er sønn av han som regnes som den første Amerika-fareren, Leif Eirikson. En far Torgils riktignok aldri har møtt, og heller ikke får treffe i denne boka, selv om ønsket om å få se faren sin er et gjennomgagnstema hele veien.

Roadmovie

Nærmest som en roadmovie følger vi guttens ferd i et Europa som var preget av stridigheter og lovløshet, samtidig som mulighet for å slå seg opp og fram helt klart er til stede, slik Torgils klarer å gjøre dette året. Reisen går fra Hebridene i nord og et godt stykke nedover kysten av Frankrike til Normandie, et område som ble erobret av vikingene allerede på 800 tallet, for så å bli «gitt» til vikingene med en avtale om å la resten av landet være i fred.»

«Den direkte stilen til Rosenfeld gjør at leserne henger med hele veien. Det er lite eller ingen dødpunkt, men en del detaljer kan kanskje være mest interessant for de allerede innvidde. Ikke dermed sagt at det gjør boka mindre leseverdig. Slutten er åpen, og det blir spennende å se hva neste og siste bok har å fortelle leserne.»

Hanne Væren

BOK

Utgitt:  September 2014

Kategori: Historisk roman

ISBN: 97882932630801

Språk: Bokmål

Format: Hardcover (innbundet stiv perm), sort/hvitt – 436 sider
Pris kr. 349, inkludert porto

Bokbestillinger blir sendt deg direkte fra trykkeriet vårt i USA. Det vil normalt ta 2-3 uker innen bestillingen er deg i hende.

Du kan også bestille boken direkte fra forfatter til samme pris, inkludert forfatters signatur.

EBOK – Elektronisk utgave

ISBN: 978-82-93263-09-8

Format: Nedlastbar PDF-fil- 436 sider
Pris kr. 130

Så snart vi har ekspedert din bestilling, vil du motta eboken i epost.

Du kan også kontakte forfatteren direkte for bestilling:

Kontakt: Facebook

Kontakt: Epost

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *