Ekskludert – Når narsissister vil knuse deg

Ekskludert – Når narsissister vil knuse deg

Anita E. Sweeney er skribent, forfatter og utdannet journalist. (OsloMet 1997) Skriving har vært en livslang lidenskap og har resultert i artikler, blogger, video og bøker. Hun er også samfunnskritiker, aktivist og varlser.

Dette er hennes tredje bok om alvorlige personlighetsforstyrrelser som narsissisme og psykopati. Denne boken, innleder en  serie  litt kortere temabøker, der Sweeney dykker ned i materien på bestemte områder av adferden til narsissister, som svertekampanjer.

Det er en fordel om du har grunnleggende forskunnskaper om narsissisme med tanke på en del ord og uttrykk tilknyttet narsissisme, men det er ingen forutsetning for å forstå boken. Sweeney henviser til sine første to bøker, «Null kontakt & motmakt» samt «Sannheten seirer«, for inngående kunnskap om hva narsissisme er samt begrepsforklaringer.

Å utføre en ondsinnet og vellykket svertekampanje mot uskyldige mennesker er en stor seier for narsissister. Da føler de seg allmektige, intelligente og uovervinnelige, selv om offeret er utsatt for mobbing og trakassering av narsissisten og deres «flygende aper» og medløpere. Makten de får over deg og de som bidrar på denne måten til å spre og opprettholde en svertekampanje er topp, høyoktan drivstoff de slurper begjærlig i seg.

Når du er utsatt for en svertekampanje vil du naturlig nok løpe rundt fortvilet og forklare at du blir løyet om av en narsissist eller psykopat, at vedkommende du selv har skrytt hemningsløst av i begynnelsen av forholdet, egentlig er en mishandler. Historien andre alt har hørt av narsissisten, stemmer ikke med din, og du blir kanskje forbannet når de ikke vil tro deg og lurer på om de er både blinde og døve. Mens narsissisten rolig og saklig har løyet på en troverdig måte uten samvittighet, kaver du rundt og forsøker å slukke branner hos mennesker som allerede har gjort seg opp en mening på falske premisser. Dine menneskelige reaksjoner på denne ondskapsfulle uretten, virker mot sin hensikt og bekrefter mer enn avkrefter det narsissisten har fortalt om deg. Du virker ustabil, amper og usaklig. Med andre ord oppfører du deg irrasjonelt utad, noe narsissisten selvsagt har lagt opp til. De legger også opp til at du skal bli ekskludert fra ditt eget liv gjennom denne psykologiske gapestokken de setter deg i. Aller helst skal du stå alene ribbet for nettverk, verdier og verdighet gjennom sine angrep på deg som person. 

Hvorfor lar så mange seg bedra av narsissister? Hvorfor bidrar folk til å utføre narsissisters karakterdrap og svertekampanjer? Hva kan du og jeg gjøre for å hindre at mennesker blir utsatt for disse ondskapsfulle handlingene? Er det et liv etter en svertekampanje?

Sweeney gir noen svar på hvordan narsissister lykkes med svertekampanjer ved å kjenne våre svakheter som individer og flokk og vår mangel på innsikt i ulike teknikker de bruker for å manipulere oss, som propaganda, trolling, hersketeknikker og mangel på kritisk tenkning. Forstår du hvordan de kommer innunder huden på oss, kan du motvirke deres angrep og nøytralisere deres hjernevask.

«Feilaktige resonnementer hindrer oss i å forstå hva som er sant, og manglende kritisk tenkning gjør oss sårbare for å bli manipulert av dyktige retorikere.»

– Hensikten med denne boken er å kartlegge typiske metoder narsissister bruker, for å manipulere oss til å tro på deres løgner og bedrag. Jeg tar for meg en rekke teknikker de bruker for å få med seg mennesker på mobbing, karakterdrap og svertekampanjer av uskyldige mennesker som kan få fatale følger for mange. Lærer vi narsissisters adferd å kjenne og forstår hvorfor de tenker og handler som de gjør, kan vi motvirke deres destruktive adferd og sørge for at de ikke klarer å ødelegge andres liv med kriminelle handlinger på falske premisser. Vi kan også sørge for at vi selv ikke er med på å spre svertekampanjer og vi kan i noen tilfeller motvirke kampanjer som er i gang. Først må vi se på våre egne svakheter som individer og flokkdyr, narsissister kjenner til og misbruker nettopp for å få makt og kontroll over oss. Så kan sørge for at narsissister blir eksponerte og må ta ansvar for sine handlinger. Og akkurat det frykter de mer enn noe annet, forteller Sweeney.

UTDRAG

Hjernevask eller påvirkning?

Når vi snubler blindt rundt i ulike tankefeil og manipulasjons-teknikker, er det lettere å la seg lure. Mennesker, spesielt barn som blir traumatiserte av for eksempel seksuelle overgrep, er lettere å manipulere og hjernevaske. Narsissister og psykopater går for hjernevask eller tankekontroll der de kan. I forhold til sine partnere og familier, går jeg så langt som å påstå at de bedriver regelrett hjernevask av disse konstant. Det høres ekstremt ut, noe vi tror bare skjer krigsfanger og svake individer, men det skjer hver eneste dag i sektene til narsissistiske familier. Og de som bryter ut eller blir frosset ut, kan fortelle i grufulle detaljer hvordan de sakte, men sikkert mistet retning og virkelighetssansen av psykologisk krigføring narsissister bedriver i sine hjem, på arbeidsplassen og i alle lag av samfunnet.

Narsissisters viktigste agenda og årsaker til at de lanserer svertekampanjer mot andre:

  • Å aldri tape ansikt – fasaden
  • A alltid ha nok drivstoff – livseliksir
  • Å alltid vinne og ha rett – perfekt allviter
  • Å aldri måtte betale eller ta ansvar for egne handlinger – berettiget
  • Å straffe noen og hevne seg – drivstoff, makt og kontroll
  • Å alltid sørge for seg selv først og sist – patologisk egoist

Ondsinnet psykologisk gapestokk

Karakterdrap og svertekampanjer er noe av det mest ondsinnede narsissister bruker for å ødelegge et offers navn og rykte. Gjennom slike tiltak opprettholder de sin egen fasade og pleier samtidig offerrollen de vil andre skal kjøpe. Å sverte noen er ett av deres sterkeste våpen i krigen mot en utsatt som de er i ferd med å miste kontrollen over eller er misfornøyd med og vil bli kvitt, fordi den utsatte ikke lenger yter det narsissisten krever. Med andre ord leverer ikke den utsatte bra eller tilstrekkelig nok drivstoff lenger og gjennom en ondskapsfull svertekampanje kan narsissisten redde sitt eget skinn, fremstå som en uskyldig engel, ødelegge mest mulig av livet til den utsatte og tanke opp mengder av drivstoff i prosessen.

En svertekampanje er et høydepunkt i narsissistens såpeopera, en mulighet til å briljere på livets scene og fremføre det skuespillertalentet de måtte ha til fingerspissene. Manuset de har skrevet eller planen de har lagt, blir fulgt i så stor grad av menneskene de involverer i dramaet, at det genererer store mengder narsissistisk forsyning. Jo mer de slurper i seg, desto mer uovervinnelige føler de seg.

«Skadde mennesker skader andre mennesker? Det er faktisk mange traumatiserte og mishandlede mennesker som ikke skader andre. De har medfølelse, empati, en samvittighet og de ville aldri bevisst skadet andre, for de har ikke ønske om å påføre andre smerte. Å være skadet er ikke en unnskyldning for å skade andre. Å skade andre, er et valg.» Forfatter og terapeut, Shahida Arabi

linje

NB! Om du har erfart narsissisters mishandling, kan boken trigge minner som kan være ubehagelige. Ta deg pauser eller slutt å les til du måtte føle du er klar igjen. 

linje

BOK

Utgivelse:  13. august 2018

Kategori: Fagbok – Helse- og sosialfag

ISBN: 978-82-93263-18-0

Format: Softcover (innbundet myk perm), sort/hvitt – 106 sider

Språk: Bokmål
Pris kr. 200,- inkludert porto

——————————————————————————-

Du kan også kjøpe boken med stiv innbinding/ hardcover

Utgivelse:  13. august 2018

Kategori: Fagbok – Helse- og sosialfag

ISBN: 978-82-93263-19-7

Format: Hardcover (innbundet stiv perm), sort/hvitt – 116 sider

Språk: Bokmål
Pris kr. 299,- inkludert porto

 

OBS! Bok bestillinger blir sendt deg direkte fra trykkeriet vårt i USA. Det vil normalt ta 2-4 uker innen bestillingen er deg i hende. Hver bok blir trykket spesielt på bestilling. I tidsrommet november til januar, kan det oppstå lenger leveringstid grunnet julepost mellom landene.

NB! Om du har Paypal-konto, ber vi deg sjekke ADRESSEN du mottar i eposten fra Paypal etter du har bestilt noe hos oss. Det hender folk har gamle adresser liggende i Paypal og da når ikke bøkene frem. Dette er ikke vi ansvarlige for.

This book can be purchased in any currency through Paypal. Denne boken kan kjøpes i en hvilken som helst valuta.

linje

Ønsker du en signert utgave av boken? Ta kontakt med forfatter på epost for nærmere avtale: frilanser@tjenester.org

linje

Du kan også være interessert i Anita Sweeneys første bok om narsissisme: «Null kontakt & motmakt – Narsissister, medløpere og flygende aper«.

Vi tilbyr også en billigere bokpakke med Sweeneys 2 første bøker om narsissisme; «Null kontakt & motmakt  og «Sannheten Seirer»  til kr. 580 fra denne lenken.

linje

 

Bokanmeldelser & tilbakemeldinger:

 

linje

Jeg har hatt gleden av å være den første som har lest Anita Sweeney sin nye bok «Ekskludert, når narsissister vil knuse deg, slik lykkes svertekampanjer og karakterdrap», som ikke bare er en lettlest og engasjerende bok skrevet på et enkelt og forståelig språk som gjør at man ikke klarer å legge boken fra seg før den er lest ferdig, den er også en utrolig viktig brikke som kan hjelpe mange til å forstå den psykiske terroren enkelt personer og grupper kan påføre oss og andre, slik at man kan komme seg ut av deres grep eller forstå de som er utsatt for dette slik at man kan bidra med hjelp.

Narsissistene og psykopatene er vår tids største utfordring, og har sannsynligvis vært det siden tidenes morgen. Finner vi en løsning på hvordan disse personlighetsforstyrrelsene kan kureres, så vil det være av en større verdi enn om vi fant en kur til alle verdens sykdommer, for det ville gjort oss i stand til å samarbeide fredelig over alle landegrenser, vi ville sannsynligvis fått fred i verden for første gang. Dessverre så er en slik kur ikke funnet opp, men det finnes forsvar mot disse personlighetsforstyrrelsene. Anita Sweeney sin bok er det forsvaret. Når man forbereder seg på krig, uvær, katastrofe, så lagrer man mat, våpen, ammunisjon og alt det man trenger for å overleve slike situasjoner. Når man skal forberede seg på kamp mot narsissistene, og kampen er i gang, ja da trenger man en bok og det er boka til Anita Sweeney.

Ole-John Saga

 

linje

 

# # # #, # # # # # # C# # # # # # # # # # # #,  # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # ## # # # # # # # # # # # # # # # #k # #330 # # # # # # # # # # # # # # # # #, , , , , , , , , , ,  # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #, #