Null kontakt & motmakt – narsissister – medløpere og flygende aper

nettshop-nullkontakt

Null kontakt og motmakt – Narsissister – medløpere og flygende aper

Anita E. Sweeney er skribent, forfatter og utdannet journalist. (HiO 1997) Skriving har vært en livslang lidenskap og har resultert i artikler, blogger og bøker. Hun har i tillegg et sterkt samfunnsengasjement og er samfunnskritiker.

Sweeney tror på ordets makt og håper med denne boken å vekke forståelse for konsekvenser av personlighetsforstyrrelser som narsissisme og det ansvaret vi har som individer og samfunn til å motvirke det.  Hun ønsker å gi informasjon, kunnskap, dele sin egen personlige erfaring og skape debatt rundt narsissisme og hvordan det det innvirker på mikro- såvel som makro-nivå. 

nita-juni-14

Hva er en narsissist og hvordan gjenkjenner du en? Hvordan tenker de, oppfører seg og hvorfor er de slik? Hvem er deres medhjelpere og hva er en «flygende ape» og hvilken roller spiller de for narsissistene? Kan en narsissist endre seg eller vil de bare late som? Hvorfor hater de mennesker som vil dem vel og knuser dem om de kan? Og hvorfor slipper narsissistene unna sine ugjerninger så lett som de gjør?

Om du vil forstå forskjellen på psykopater og narsissister, hvordan de oppfatter sex med andre, hvordan de bruker sine barn som våpen og brikker i sitt spill, hva narsissistisk forsyning er, deres forhold til penger, ansvar, skyld og skam, hvorfor de lyver, manipulerer og bedrar og hvordan du kan avsløre dem, eksponere dem og «snakke» narsissistisk- for å lettere håndtere dem, er dette en bok for deg.

Anita Sweeney har egen erfaring med narsissister i oppveksten og fra parforhold, og skriver som en tidligere utsatt, ikke som en terapeut. Boken vil hjelpe deg å forstå og avsløre narsissisters spill, hvem de allierer seg med og hvordan du kan ta tilbake makten din. Boken forklarer hvordan narsissister ser på sex, egne barn og partnere og hvordan de herjer på arbeidsplasser og i slekten. Hvorfor de idealiserer deg for så å devaluere deg og helst knekke deg om de kan. Du kan også lære å «snakke» narsissistisk» når du må omgåes en narsissist. Sweeney skriver folkelig og lite akademisk, slik at stoffet skal være lett tilgjengelig.

UTDRAG

innholdsfortegnelsenmorsettermele

Trykk på sidene for større versjon

«Det sies at hele 15 % av befolkningen har en personlighetsforstyrrelse, der narsissister, sosiopater og psykopater tilhører. Mange har opplevd direkte og indirekte hvordan deres liv blir snudd på hodet og varig skadet av omgang med narsissister. For meg er det rett og slett blitt et «kall» å opplyse om hvordan de er, hvorfor de er slik, hvordan du best kan håndtere dem, sameksistere med dem om du vil og må, eksponere dem, komme deg unna dem og ta tilbake makten over eget liv igjen.

Nettopp fordi hjelpeapparatet, rettsvesenet, politiet, barnevernet og andre offentlige instanser lar seg lure og bedra av narsissister, eller verre – skjermer dem, blir de utsatte sykeliggjort og stemplet som problemet. Det er uhørt og en tragedie. Jeg finner det derfor viktig å sette fokus på hvordan vi sammen skal endre dette giftige og farlige bakvendtlandet, for vi mangler kompetente fagfolk som ser alvoret og ikke lider av handlingsvegring.”

Anita Sweeney

 

linje

BOK

Utgivelse:  25. mars 2016

Kategori: Fagbok – Helse- og sosialfag

ISBN: 978-82-93263-06-7

Språk: Bokmål

Format: Hardcover (innbundet stiv perm), sort/hvitt – 156 sider

OBS! Bokbestillinger blir sendt deg direkte fra trykkeriet vårt i USA. Det vil normalt ta 2-3 uker innen bestillingen er deg i hende.


Pris kr. 299,- inkludert porto

 

This book can be purchased in any currency through Paypal.

linje

En introduksjon av boken i Youtube

 

linje

BOKOMTALE & TILBAKEMELDINGER:

«Jeg har lest boka og anbefaler den på det sterkeste til alle. Jeg har selv vært i et langvarig forhold med en slik, og har de siste årene lest alt jeg har kommet over, for å forstå at det faktisk finnes mennesker som med viten og vilje ønsker å mishandle og bedra andre mennesker. Og de slipper unna med det, ved hjelp av sine støttespillere og nettverk. Anita sammenfatter alt dette i boka si, på en ryddig og lett forståelig måte. Hun går rett på sak, og legger ikke noe i mellom. Hun ser det fra ofrene og tidligere ofres side, noe som
få har klart å belyse tidligere. Jeg har ikke møtt noen som har så bred kunnskap om narssisster og psykopater, så mange fagfolk burde virkelig lytte til henne og lese boka hennes. Det er en bok for oss alle, for på en eller annen måte vil alle familier bli rammet av psykopaters og narssissisters ødeleggelser. Å bli forelsket i en slik, medfører en fremtid der helvete garantert venter før eller senere, det er det eneste sikre i møte med folk av det kaliberet.»

Werona Waade

linje

Selv om Anita Sweeney sin bok «Null kontakt og motmakt- Narsissister medløpere og flygende aper» i utgangspunktet går under kategorien faglitteratur, så vil jeg kalle det en kamp og overlevelses håndbok som gjør deg i stand til å bekjempe og beskytte deg mot narsissitenes grenseløse ondskap. Bokens innhold hjelper deg til å forstå hvordan du kan avsløre narsissitens skitne spill, og den gjør det på et språk som er forstålig for alle, man behøver ikke være utdannet psykolog for å skjønne hva forfatteren vil fram til.

Det finnes mennesker som med viten og vilje går inn for å mishandle og bedra andre, ja som bygger hele sitt liv på det, og som slipper unna med det pga deres nesten overnaturlige evne til å få andre til å tro at deres løgner er det samme som sannhet. Jeg har selv i mange år hatt en narsissist tett innpå meg som var i min nærmeste familie, i jobbsammenheng, og jeg har også vært i et kjæreste forhold med en. Men det var først da jeg hadde vært i kjæreste forholdet at jeg jeg kjente at noe skurret veldig.

Jeg ble sittende igjen med mange spørsmål, jeg var forvirret, lei meg og sint, mest fordi jeg følte meg utnyttet og grundig lurt av en menneskelig kamelon, som gjemte seg bak en maske som jeg trodde var den virkelige henne, men det var bare noe hun brukte for å skjule den djevelen hun egentlig var og ikke ville vise frem. Men til slutt glapp masken hennes, hun hadde feilberegnet og undervurdert meg. Hun trodde hun hadde taket på meg, at hun hadde klart å manipulere meg dit hen hun ville ha meg. Hun hadde fått meg ut av balanse men ikke ut av fatning.

Og når man kommer i en slik situasjon, så vil man begynne å lete etter svar. Hva skjedde og hvorfor ? Hva var det jeg gjorde galt ? Hvorfor gjorde hun det hun gjorde, ja en endeløs rekke med spørsmål man har et stort behov for å få svar på dukker opp. Og har man ikke vært borti slike ondskapsfulle vesner i fra før så vil man bli enda mer forvirret.

Jeg hadde i mange år før jeg ble sammen med den kvinnelige narsissisten lest meg opp både på psykopati og narsissisme, men teori og praksis er ofte to vidt forskjellige ting, noe jeg har fått erfare etter å ha vært offer for en skjult (covert) narsissist som er svært vanskelige å avsløre.

For selv om en av mine nærmeste familiemedlemmer også var en narsissist da hun levde, så koblet jeg ikke de to sammen, da deres personlighet var som natt og dag. Narsissisten fra min familie var en voldelig og svært utagerende narsissist, men narsissisten jeg var i et kjæreste forhold med holdt en lav profil, gjorde ikke noe særlig vesen av seg og fremstilte seg som en snill og god kvinne, en fremstilling hun fremførte med glans.

Etter endt forhold så fikk jeg et stort behov for å friske opp det jeg tidligere hadde lest om narsissisme, og jeg leste meg enda mer opp på emnet enn det jeg hadde gjort tidligere da jeg kom over boka til Anita Sweeney. Her var alt det man trengte å vite om narsissistenes misbruk og sadisme, her fant jeg alle svarene som jeg hadde vært på utkikk etter for å forstå hva det var jeg hadde vært utsatt for, hva slags destruktivt relasjon jeg hadde vært i.

Jeg har snakket med flere som har vært utsatt for det samme som meg, og fellesfaktoren er at ingen forsto hva det var som traff dem, noe som har gjort dem desperate etter svar. Men nå er det svar og hjelp å få, for i Anita Sweeney sin bok så settes det hale på grisen, her får man dyp kjenneskap til narsissistens mentalitet og hvordan de operer, og hvordan man kan komme ut av deres klør. Terningkast seks.

Ole-John Saga

linje

Takk for bøkene dine. Jeg er i ferd med å eksponere en narsissist i forbindelse med en foreldretvist.
Det er forferdelig skummelt, men jeg finner god støtte i dine bøker og din blogg.
Så igjen, takk Dette er livsviktig hjelp for meg akkurat nå.

linje

Hei, jeg har kjøpt boken din «Null kontakt og motmakt» og ønsker å takke deg for å ha skrevet den. Å oppdage at det finnes en person i Norge med innsikt i dette var en sann befrielse for meg. Måtte alt godt være med deg.

linje

Tusen takk for boken -veldig god beskrivelse og råd ❤?

linje

Hei Anita. Tusen takk for boka. Fikk den iposten i dag. Har lest halvparten allerede! Første vettuge boka siden Alv A Dahls sjarmør og tyrann. Denne gav endelig forståelsen av forskjellen på psykopati og narcissisme. Har lik privat bakgrunn som deg og jobber som psykolog. Trengte virkelig denne innsikten i introverte narsissister og dermed disse «elskverdige damene». Tusen takk. Det hjalp enormt!

linje

Din bok er utrolig. Det beste jeg har lest. Har hatt et helvete hele barndommen med en narcessistisk mor. Skilt fra min far. Er selv Psykiatrisk Sykepleier og gift i 20 år med en Psykopat. Han fikk hele min familie mot meg og jeg har stått alene i kampen. Har 3 barn med han der den eldte har blitt manipulert ig jeg har ikke sett han på 1,5 år. Det har vært et sant helvete. Kom meg videre pga mine nære venner. Uten disse hadde jeg nok gitt opp. TUSENTAKK for en fantastisk bok. Jeg kjente meg igjen i alt. Også Syndebukker kontra gullunger. Han fikk hele min familie vendt mot meg, enda jeg har kjempet i 10 år med hans skjulte alkoholmisbruk og psykiske terror. Tusentakk❤️

linje

Hei

Først vil jeg takke for det opplysningsarbeidet du legger mye av din energi i. Jeg tror det er av enorm nytte for mange.

Ett viktig sidetema til problematikk med psykopati/narsissisme er hvor lite psykiatri, barnevern og andre støtte/helseinstanser forstår seg på det. De fleste helsearbeidere er lært til å tenke ”to sider av en sak med sannhet i midten”, slik skylddeling kan utgjøre en tung ekstrabelastning på den utsatte i asymmetriske konflikter med narsissister/psykopater involvert. Mitt håp er at også psykiatri/hjelpeinstanser skal lære seg å forstå disse tingene bedre, få ting er viktigere enn at den som har betalt for å hjelpe ikke ender som flygende ape.

linje

Nå har jeg pløyet igjennom begge bøkene dine og kjenner at noe har skjedd. Etter flere år med terapi som egentlig bare konstaterte at jeg har senvirkninger etter en oppvekst med narsissister, er dette den billigste og beste terapien jeg har fått.

Hundrevis av tanker romsterer rundt i hodet etter at mange lys gikk opp for meg. Kjenner jeg har lyst å gråte en skvett og hyle i sinne på samme tid, men jeg er aller mest letta og glad.

Tusen takk Anita! Du har sparket meg ut av hengmyra jeg trodde jeg måtte leve i resten av min tid. Ord blir fattige.

linje

Post navigation