Opplev narsissisme & psykopati på film

Når teori ikke er nok

Ved hjelp av denne boken kan du i fred og trygghet i egen stue, få innsyn i hvordan narsissister og psykopater lokker til seg offer og mishandler dem. Du kan erfare hvordan ofrene reagerer på deres skadelige spill og manipulering, uten å måtte erfare det selv. Og du kan forstå både emosjonelt og intellektuelt det du selv eller andre har erfart og hvorfor så mange offer blir mistrodd etter at narsissister og psykopater har bearbeidet og manipulert viktige mennesker i nettverket rundt dem.

Skribent og filmviter Ole-John Saga har sammen med journalist og forfatter Anita Sweeney funnet frem til et unikt konsept som kan ta deg et stort steg videre i emosjonell og kognitiv forståelse av og kunnskap om narsissisme og psykopati og hvordan det virker inn i vanlige menneskers liv. Både Saga og Sweeney har egenerfaring med narsissister og psykopater gjennom oppveksten og voksenlivet og vet hvor vanskelig det kan være å få mennesker uten samme erfaring til å forstå hva du har blitt utsatt for.

Du kan lære om psykopater og narsissister gjennom teori da det finnes store mengder litteratur og artikler om emnet, men har du ikke vært utsatt for og erfart dem i det virkelige liv, vil teorien komme til kort. Likevel kan du studere dem via det hvite lerret.

Det er laget mange gode filmer der narsissister og psykopater blir fremstilt troverdig. I noen av dem er skuespillerne så overbevisende at du skulle tro at de var karakteren de spilte, og det er filmer av en slik art som kan gi oss et godt bilde på hvordan psykopater og narsissister oppfører seg i virkeligheten, og som kan gjøre oss i stand til å avsløre dem før de får gjort alt for stor skade på oss og andre.

At noen rundt deg forstår hva du har vært utsatt for når du har vært i et dysfunksjonelt og asymmetrisk forhold av en slik art, er til uvurderlig hjelp. Det er lett å gå så langt som å si at du burde holde deg unna de som ikke skjønner hva du har blitt utsatt for når du har blitt terrorisert av psykopater og narsissister, for med sin uvitenhet kan slike mennesker støtte opp om mishandlerne og deres mishandling på grunn av deres manglende forståelse. De blir i mange tilfeller «flygende aper» og medløpere for narsissister og psykopater, eller narsopater som vi kaller dem. Men du kan lære deg å forstå, slik at hvis du har en avvisende holdning til psykopati og narsissisme, kan du tilnærme deg problematikken gjennom filmmediet og tilegne deg nettopp den forståelsen som du mangler, og på den måten utvikle empati og forståelse overfor dem som har vært utsatt for psykopater og narsissisters mishandling.

Og de som har vært utsatt for slik mishandling vil selvfølgelig kunne kjenne seg igjen i slike filmer og bruke dem som referanser slik at de kan gjøre seg bedre forstått overfor dem som ikke forstår. Det visuelle er i mange tilfeller mye mer effektivt enn en muntlig overlevering. Og har mennesker evne til empati, vil som regel filmer vekke ekte følelser i dem.

Del 1 er skrevet av Anita Sweeney. For at du skal ha mest mulig utbytte av boken og henvisninger til filmer som har portrettert psykopatiske eller narsissistiske karakterer, er første halvdel av boken en grunnleggende innføring i hva narsissisme og psykopati er og kjennetegn på slike personlighetsforstyrrelser. Vi oppfordrer flest mulig til å fordype seg mer i tema for større forståelse og dermed skaffe deg enda bedre beskyttelse mot slike individer gjennom livet. Du kan finne litteratur om tema både på norsk og engelsk, samt videofordrag på Youtube der mange tidligere utsatte og dyktige behandlere deler sine erfaringer om narsissister og psykopater.

Del 2 er skrevet av Ole-John Saga. Han innleder med å fortelle om kriteriene lagt til grunn for rangering av filmene og utvalget. Vi stiller også noen generelle spørsmål som er nyttig å stille seg etter å ha sett filmer, som bidrar til større forståelse for hvordan psykopater og narsissister opererer ute i verden kontra innad i sin private krets.

Filmene er i kategorier som; mannlige narsopater, kvinnelige narsopater, narsissister og psykopater som begår seksuelle overgrep, triangulering, barn med psykopatiske trekk med mer. Hver kategori og alle filmene kan for eksempel brukes som case-studier der studenter, fagfolk og andre kan drille hverandre, deler erfaring og diskutere for å få en dypere forståelse av hvordan psykopati og narsissisme arter seg. Gjennom filmer kan du oppleve helheten og hvordan de involverte ter seg på begge sider av bordet.

Med dette ønsker vi å spre enda mer kunnskap og forståelse for hvor skadelig og farlig narsissisme og psykopati er for samfunnet så vel som individer og familier der de fleste klekkes. Ved å bidra til at flere kan unngå dem helt, eller kan vikle seg ut av deres manipulering før det skader deg og andre alvorlig, er vårt mål. Også at flere får forståelse for hvor lett de kan unngå å bli narsissisters og psykopaters «flygende aper», medløpere og nyttige idioter som til syvende og sist er de som tilrettelegger for at de har den makten de har i verden i dag.

Kunnskap om narsissisme og psykopati skal bli allmennkunnskap!

Forfatterne
Ole-John Saga er litteratur arkeolog, filmviter, skribent og samfunnsengasjert trebarnsfar.

Anita Sweeney er samfunnsengasjert, uavhengig journalist (Oslomet 1997) foredragsholder og forfatter av flere bøker om narsissisme og psykopati på norsk.


Skien/Oslo 2019

ADVARSEL: Vi ønsker å advare utsatte og tidligere utsatte mot at du kan bli trigget og oppleve ubehag, re-traumatisering og andre sterke følelsesmessige reaksjoner av både Del 1 og Del 2. Ikke press deg selv til å lese eller se filmer før du er klar for det, ta eventuelle pauser og sørg for at du har en fortrolig å snakke med.

Papirbok

Utgivelse: 31. mars 2019
Kategori: Fagbok – Helse- og sosialfag
ISBN: 978-82-93263-22-7
Format: Softcover (innbundet myk perm), sort/hvitt – 275 sider
Språk: Bokmål

Pris kr. 250,– Gratis frakt

_______________________________________________________________________

Nå også som ebok!

Utgivelse: 1. november 2019
Kategori: Fagbok – Helse- og sosialfag
ISBN: 978-82-93263-24-1
Format: PDF-fil, farger – 295 sider
Språk: Bokmål

Pris kr. 125,- Ebok blir sendt direkte i epost!

Du kan også kjøpe 3 ulike bokpakker om narsissisme & psykopati til redusert pris – trykk her.
VIKTIG OM KJØPSVILKÅR! 
Sjekk vilkår for kjøp og leveranse nederst i vår nettbokhandel
Bokbestillinger blir sendt deg direkte fra trykkeri i USA eller Europa der alle bøker blir trykket på forespørsel (POD). Det vil normalt ta 2-4 uker innen bestillingen er deg i hende. Før jul og påske kan det ta lenger tid grunnet større internasjonal trafikk. Hver bok blir trykket spesielt på bestilling (POD) og kan bli levert direkte på døren din via bud som FedEx/UPS. Bokpakker må som regel hentes på Post i butikk/Posten.

Om du har Paypal-konto, ber vi deg sjekke ADRESSEN du mottar i eposten fra Paypal etter du har bestilt hos oss. Det hender noen har gamle eller feil adresser i Paypal og da når ikke bøkene frem. Dette er ikke vi ansvarlige for.

Vennligst meld fra via epost om eventuell feil adresse eller annet innen 24 timer etter bestilling. Etter 24 timer går bøker i trykken og kan ikke avbestilles.

Angrefrist er innen 14 dager etter bestilling. Bestillingen må returneres uåpnet til forfatters adresse, så vil pengene bli refundert. Ta kontakt for instrukser om retur.

Bøker som ikke kommer til rette grunnet feil adresse eller ikke blir avhentet og returnert av Posten, blir ikke erstattet da bøker som blir returnert til avsender (trykkeri) blir destruert.

MOBILBRUKERE! Noen mobilbrukere sliter med å bestille via Paypal. Søk opp boken i Google og prøv lenken der fra.


This book can be purchased in any currency through Paypal. Denne boken kan kjøpes i en hvilken som helst valuta.

Introduksjon av boken i Youtube


Tilbakemeldinger på boken:


«Tusen takk for denne boken. Akkurat ferdiglest. Det kan kanskje hjelpe folk til å forstå litt bedre hva jeg faktisk har gjennomgått, istedenfor å bli avfeid med «du har bare kjærlighetssorg».. Kanskje jeg tilogmed burde vise den til min psykolog, som tror jeg er paranoid og overdriver.»
_________________________________________

Grattis med enda en knallbra og lettlest bok! Siste boka har jeg lånt videre til en kompis som er psykolog. Han slipper ikke unna nå.
Tore Sandvik 
_______________________________________

«Lærerik bok.»
_______________________________________

Jeg kjøpte boka til en venninne av meg som er stuck i et forhold med en jeg tror er narsissist. I påsken så vi 3 av de anbefalte filmene sammen. Hun fikk mange vonde reaksjoner, men skjønte endelig hva hun lever sammen med. Takk fra oss begge.
________________________________________

Super ny bok! Wow! ???❤️ Så godt skrevet, fint og systematisk oppsummert, og i det heletatt så spennende og oppklarende! Og så fett med filmdelen – det må jo være helt nytt og originalt? Utrolig kult var det hvertfall – kjempeidé!
Så nå koser jeg meg. Venninna mi ringte i går og mente jeg måtte komme på kafé .. «Nå har de kommet»! – bøkene altså..så nå sitter jeg her med et splitter nytt eksemplar, og ville gjerne gratulere med nok en fulltreffer og takke for det store engasjementet, kunnskapen du deler og hvordan begge deler lindrer for noen som har gnidd nese med disse fenomenene men ikke hatt ordene.
________________________________________

Boken er med overalt etter den ankom. Den anbefales virkelig, utrolig godt bygd opp, den er et mentalt reiseapotek mellom to permer. Første del gir en grundig oversikt over emnet, filmene er listet opp med en grundighet og praktisk omtanke som er ordentlig hjertevarmende. Første film ble sett i går, nå er boken med på cafe her jeg venter hyggelig besøk.
________________________________________

Anbefales på det varmeste ❤️