Forfattere

forfatterne2016

Wenche Romslo & Øyvind Nilsen

wenche-oyvind-liten

Wenche Elisabeth Romslo født 1975 oppvokst i Åsane,  traff sin livs store kjærlighet da Øyvind Nilsen født 1977 i fra Myre i Vesterålen, dukket opp i Bergen by.

Wenche har hatt cøliaki i 25 år, og etter mye prøving og feiling, har hun omsider klart å  knekke den glutenfrie koden og virkelig fått dreisen på glutenfri bakst. Hun og Øyvind debuterer nå i 2016, med kokeboken «Cøliakifruens glutenfrie favoritter«, der Intensjonen med boken er å overbevise nettopp DEG om at absolutt alt kan lages i en glutenfri variant, derfor har boken mange spennende oppskrifter. Noen av oppskriftene har gått i arv mens de fleste oppskriftene er egenkomponerte.

De håper at boken kan være til glede og inspirasjon, og at den kan være med på å gi deg en enklere glutenfri hverdag. Wenche har satt sammen oppskrifter, bakt og dandert, mens Øyvind har stilt villig  opp som fotograf og storspiser.

linje

Hans J. Rosenfeld

rosenfeld
Hans J. Rosenfeld er født i 1945 og bor på Ås i Akershus, der han studerte ved Universitetet for miljø- og biovitenskap. I hele sitt voksne liv har han vært forsker og tok doktorgraden innen fagområdet mat- og plantevitenskap. Rosenfeld er en drifitg og aktiv person og driver blant annet en av Norges få vingårder og bygger et autentisk vikingskip. Etter å ha publisert utallige vitenskapelige arbeider våknet interessen for å skrive romaner, og han skal etter sigende ha flere historier i hodet som forhåpentligvis blir til manus og nye bøker.

Rosenfeld har lagt seg på kriminalsjangeren og har valgt en nisje som er unik og for tiden populær, nemlig vikingtiden. Han vever inn autentisk historiske personer i boken som utspiller seg tusen år bak i tid , gjennom skikkelsen Torkjel som ligger i koma etter en ulykke.

«Merovingernes skatt» er hans debutroman og ble utgitt i 2013 av Publica forlag. Nå kommer oppfølgeren; «Vesterhavsvikinger – hvis tiden gikk baklengs», med utgivelsesdato 1. september 2014.

linje

Reidun Haavik

reidun-cover

Vi har gleden av å presentere en ny debutant. Reidun Haavik er født i 1961, oppvokst på vestlandet og bor for tiden på Dale i Vaksdal kommune. Gjennom livet har hun forsøkt seg på ulike jobber og yrker, men ikke følt det var der hun hørte hjemme.

-Har hele livet hatt lysten til å male, men våget ikke ta steget før etter at helsen sviktet og ble ufør. Nå er det også tid å få ut litt mer av alle de vakre fotografiene jeg har tatt av jordengler, lysvesen og andre energier.

Hun er selvlært og holder selv kurs i kreativ- og intuitiv maling samt Reiki-healing.

– Min reise i tid og rom handler om min vei tilbake til meg og mitt indre, hvordan jeg får gitt slipp i gamle, fastlåste følelser, og skaper mitt liv slik det var ment, og hvordan jeg fant kjærligheten til meg selv igjen, forteller Reidun.

Gjennom en selvbiografisk tekst, egne malerier og absolutt unike fotografier av engler og andre energier, deler Reidun viktige steg på hennes vei til selverkjennelse.

Boken hennes blir utgitt på både norsk og engelsk.

linje

Siri Stiklestad

siri_med_bok

Vår ferskeste forfatter Siri Stiklestad, er en trønderdame født i 1972 og bostatt i Misvær i Bodø. Hun har jobbet som lærer, er selvlært kunstner og ikke minst, er hun en travel fembarnsmor.

For tre år siden, begynte hun på manuset til «Pupp pupp – til mamma», og fødte samtidig ideen om en serie bøker i samme sjanger. Bøker om barn og samliv.

-Det å ha kunnskap om til da fire barn, gjorde at jeg satt på mange erfaringer og mye kunnskap om det å være mamma, sier Siri.

Nå har hun debutert med sin første bok i serien, «Pupp pupp – til mamma», en vakker, nyskapende lærebok i en skjønnlitterær og poetisk stil,  til ammende mødre og nybakte foreldre.

linje

May Britt Øydvin

profil_skygge_2

May Britt er fødd på Stord i 1960 og busett i vakre Ulvik Hardanger, der ho blant anna held kurs i kreativ- og intuitiv maling.

Frå ho var ei lita jente, har ho likt å teikna og mala og har jobba med ulike handverk. May Britt er utdanna aktivitør, med grunnkurs i teikning, form og farge.  To gonger har ho vore i Italia på intuitivt malekrus med Annifrid Leikvoll og etter stor inspirasjon der i frå, utvikla malinga si.

– Eg følte eg kom «heim» for 6 år sidan, då eg begynte med akrylmaling, seier May Britt.

Nå debuterer May Britt med første boka si, «Kreativ maling til inspirasjon og skapargleda», som er blitt skapt etter inspirasjon frå mange flotte kursdeltakarar og varme møter på hennes livsveg. Hennes malebok er en perle som vil pirre din egen kreativitet!

linje

Anita (Nita) Sweeney

nita-juni-14

Anita (Nita) Sweeney er født i USA i 1959. Ti år senere flyttet hun med en del av familien til Norge, og har siden bodd her.

Hun er utdannet journalist, webdesigner og markedsfører og har de siste årene skapt digitalkunst, billedkunst og fotografert ved siden av å frilanse og skrive for egen glede gjennom blogger, forum og ulike nettverk. Ord og kommunikasjon har vært en livslang lidenskap, inspirasjonskilde og bærebjelke i hennes liv.

– Å formidle ord fra hjertet, enkelt og autentisk er og har alltid vært en drivkraft, sier hun. Anita er også ansvarlig for forlaget 1stWave Books & Art. Gjennom forlaget ønsker hun å formidle andres og egne historier og bilder, så autentisk og nærforfatterens visjon som mulig.

Hun har utgitt 4 bøker, kokeboken «Smaken av en barndom»,  barneboken» Taco Tull – Tia pia & Linda Pinda» og «Hanen galer galere – Sitater fra hønsehuset» og en bok om personlighetsforstyrrelser, «Null kontakt & motmakt – Narsissister – medløpere og flygende aper».

Du finner henne også på Youtube i Frilanser Kanalen.

Tia Sweeney

tia

Tia Sweeney er født i 1998 på Lørenskog og i en alder av 15 år debuterte hun som illustratør i barneboken, «Taco Tull», skrevet av hennes mor Anita Sweeney.  Tia er selvlært tegner og går for tiden tredje året på kunstlinjen på Oslo By Steinerskole og er en aspirerende kunstner.

linje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *